PyCon Sweden 2014

Tisdag till Onsdag förra veckan gick första upplagan av PyCon Sweden av stapeln och ett par hundra python intresserade människor trängde ihop sig i KTHs Q-hus för att lyssna på föredrag och umgås. Jag var där, lyssnade på intressanta föredrag och pratade med ett gäng intressanta personer.

Administrativt fungerade det mesta bra, finfina luncher och bra info (även om schemat släpptes rätt sent). Inga katastrofer och stämningen var bra. Lunchuppehållen var rätt långa vilket gav tid till att umgås och prata med folk.

Pythonistas på grönbete.

Pythonistas på grönbete.

Föreläsningarna var överlag intressanta och innefattade många olika ämnen, allt ifrån att bygga ett tag-in-system för ett gym till hur kryptografi fungerar på internet och vad svt pejl sysslar med.

Den i särklass bästa föreläsningen var Kenneth Reitz föredrag om den splittring som håller på att ske i Python. Skillnaderna mellan python2 och python3 skapar sprickor i python-gemenskapen. Dels mellan användare av de olika varianterna (min mjukvara kan inte köra på din dator för att du har en äldre version av python), och dels mellan användare och utvecklare (de flesta användare använder fortfarande python2 medan utvecklare är mer intresserade av python 3). Enligt en snabb överslagsräkning är det endast 4.3% av användarna som använder python3. Detta är problematiskt då det lämnar mycket buggar i bibliotek som portats till python3 till och med i standard biblioteket finns det mycket oegentligheter. Lösningen är enkel men svår, vi måste engagera oss. Vi måste göra vad vi kan för att ena vår gemenskap. Stöd python3, stöd python2, ansträng dig, rapportera de buggar du hittar!

På tåget hem reflekterade jag över hur fantastiskt det är med den gemenskap som finns. Alla dessa människor som rest in för att hålla ett föredrag utan att få mer än fri entré till konferensen. Alla dessa smarta människor som tar den tid det krävs för att utbilda och dela kunskap med sådana som mig. Alla dessa människor som har slitit i veckor för att fixa alla luncher, lokaler, scheman och alla andra detaljer som skall klaffa.

Ett stort tack till arrangörerna, föreläsare och deltagare!

Etiketter: , ,

Ett svar to “PyCon Sweden 2014”

  1. app that writes essays for you Says:

    app that writes essays for you

    PyCon Sweden 2014 | Åke i exil

Lämna en kommentar