Äppelmust

För en vecka sedan skaldes fem kilo äpplen för att sedan gå ett grymt öde till mötes under kökskniven. Det hackades än den ena vägen, än den andra. Sedan stjälptes rasket ner i en damejeanne tillsammans med så mycket vatten som fick plats (ungefär 8 liter). Sen dess har damejeannen stått och bubblat lite lätt och i dag var det dags att tappa upp det hela på flaskor (samt städa damejeannen).

Damejeannen med en dryg tredjedel äpple

Damejeannen med en dryg tredjedel äpple

Upptappning

Upptappningen förflöt utan större incidenter

Receptet var helt utan socker så det hela har en lite bitter smak med en tydlig äppelkaraktär. Jag funderar på att krydda en flaska med en kanelstång och vaniljstång. Fungerar det? Äpple och ingefära, är det värt att prova?

Etiketter:

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+ photo

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: