24/2

Imorgon, den 24/2, är det den internationella EBM-dagen och jag vill uppmana alla att ta på sina band-t-shirts och proklamera sin kärlek för genren!

EBM står för Electronic Body Music och härstammar från det tidiga 80-talet då band som Cabaret Voltaire, DAF och Front 242 härjade fritt. Musiken karaktäriseras av hårda och dansanta elektroniska takter, klar sång och repetetiva sequencer-slingor. Exakt vem som stiftade uttrycket Electronic Body Music verkar inte vara helt klart men en teori är att Ralf Hütter från Kraftwerk använde uttrycket för att beskriva skivan The Man Machine.

Internationella EBM-dagen firas för första gången i år och startades som en facebook-grupp av David aka ”purjo”. Gruppen har växt till sig till 1 657 medlemmar och en hel drös fester har dykt upp. Datumet 2/24 valdes efter gruppen Front 242…för att det är siffror…som passar som ett datum? (Wikipedia lär oss också att 242 är det naturliga talet som kommer efter 241 och före 243 samt att det inte ingår i räkvidden för Eulers totient-funktion eftersom det inte finns något heltal med 242 relativt prima tal under 242).

Gå ut spela Nitzer Ebb på hög volym, skriv 242 i snön, berätta om alla bra spelningar för personer som inte kunde bry sig mindre och se till att ha riktigt skoj imorgon!

Etiketter: ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: