RASL

RASL är väldigt olikt de andra serier jag läst av Jeff Smith. Bone (som väl är hans mest uppmärksammade skapelse) kan var mörk men har fortfarande en genomgående lättsam ton mycket tack vare de runda gulliga Bone-figurerna, och korkade råttvarelser. RASL är mörk och lättsamma sekvenser ser ut att vara i princip helt frånvarande. Svart humor är nog det närmaste man kommer, men så klassas serien som Sci-Fi Noir och tar mycket av stämningen från Noir-fiction genren.

Omslagsbild för nummer tre

Omslagsbild för nummer tre

RASL är en konsttjuv som undviker att haffas av polisen genom att stjäla konst från parallella verkligheter, även om detta inte alltid fungerar klockrent. För att färdas mellan verkligheter använder han en mask (som får mig att tänka på Maya/Inka-indianer) samt ett par prylar som ser ut lite som jetmotorer. Saker och ting börjar dock bli riktigt komplicerade när en ödleaktig man börjar förfölja RASL från verklighet till verklighet.

Jag tycker verkligen om Smiths teckningsstil, jag är ofta helt fascinerad över hur han får till skuggor och hur han kan använda dom för att ge liv åt en scen. RASL är helt i svart och vitt och detta hjälper till att sätta stämningen och det känns som att det inte hade fungerat att ha den här serien i färg.

De första tre nummren finns samlade i RASL: The Drift.

Etiketter: ,

Ett svar to “RASL”

  1. Parallella serier « Åke i exil Says:

    […] större frågor samtidigt som frågor från tidiga kapitel besvaras. Jag har tidigare skrivit om RASL del 1. Del två spenderar större delen av tiden till att fylla ut bakgrundshistorien, förklarar […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: