Thing a Week Three

I bloggar, podcasts och annan internetrelaterad media har jag hört namnet Jonathan Coulton nämas med jämna mellanrum. Herr Coulton hyllas ofta för sin insikt i teknologi och nördig popkultur (till exempel Science Fiction) och att han till stor del marknadsför sig med hjälp av internet har bidragit till hans nördstatus. I övrigt är han en klassisk singer-songwriter som producerar musik för den klassiska gitarr, bas och trummor-konfigurationen. Han verkar inte vara låsta till dessa utan slänger sig även med instrument som banjo, ukelele och dragspel.

Tidigare i veckan snubblade jag över låten Code monkey och bestämde mig för att köpa ett album (se inläggstitel för albumtitel) i mp3-format. De flesta av hand låtar finns tillgängliga som FLAC och i Kareoke-versioner utöver mp3. Samtliga varianter är DRM-fria och licensierade under Creative Commons BY-NC licens.

Albumet är riktigt trevligt att lyssna på och skiftar från folkiga tongångar till rock och country. Ett par låtar är deppvänliga men större delen av musiken är catchig och uppiggande. Texterna är oftast intressanta och en aning fyndiga, inte helt olikt They Might Be Giants.

Etiketter: ,

Ett svar to “Thing a Week Three”

  1. johan Says:

    Han är riktigt bra! (vissa grejer iaf.)

    Kolla: http://www.youtube.com/watch?v=AjcH2UmK1uo

    En riktig klassiker :)

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: