Filmer sedda under maj -09

Maj har varit en ljus och varm månad men har trots detta bjudit på fyra filmer:

  • Star Trek: Kirk är tillbaka och filmen är rätt bra! Jag var rädd att filmen skulle vara väldigt actionbetonad men det blev en bra balans. Leonard Nimoy hjälpte upp filmen med sin insats, de flesta andra karaktärerna var också bra (mina favoriter var nog Chekov och Scotty). Det här är en film som gör en glad och det är ett av de bättre betygen en film kan få.
  • Hot Shots!: Hot Shots är vid det här laget en av de största kultklassikerna i 80-talsparodi-genren  och inte utan rätt. Filmen är fantastiskt rolig och driver i första hand med Top Gun men har även en hel del mer eller mindre originella delar. Filmen är hysteriskt rolig och bör ses om!
  • Quatermass and the Pit: En brittisk science fiction-film från sextiotalet med tempo därefter. Historien är intressant (ett främande föremål grävs upp vid en tunnelbanestation i London och folk börjar bete sig konstigt)
  • Den brysomme mannen: Den här filmen är väldigt besynnerlig, filosofisk och tänkvärd. Jag är inte säker på vad den gick ut på helt, när jag tänker tillbaks på den får jag intrycket av att den resonerar kring vad som kan kallas liv och vad som bara är existens.

Etiketter: , , ,

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: