Rocky Horror Show

I fredags packade jag min ryggsäck och hoppade på tåget med Solskenets stad (Karlstad) som mål. Karlstad lockade med en kamrat från studietiden samt Rocky Horror Show.

Min studiekamrat var riktigt gästvänlig och bjöd på god underhållning samt guidning runt i staden, bland annat så besökte vi Sveriges fulaste staty. Huvudaktiviteten var dock att se Värmlandsteaterns uppsättning av Rocky Horror och på lördagskvällen gick vi glatt ner till Scalateatern checkade in jackorna och köpte ett publikmedverkans-kit (inkluderandes bland annat glowstick, gummihanske och tidning).

Showen började med att ett UFO landar på scenen och Frank N Furter och hans anhang hoppar ut. De ropar ”Ge mig ett R”, publiken mumlar ”mhrrrr”, de fortsätter ”ge mig ett O”, vi i publiken börjar förstå vad som pågår och svarar ganska enhetligt ”oOooh”, när de på sen kommer fram till slutet och ropar ”Vad blir det!?” är vi riktigt taggade och svarar enhetligt ”ROCKY!!!”. Sen blev det bara bättre…

Bilden är lånad från pixelfabriken.se, fler bilder från Showen hittas här.

Bilden är lånad från pixelfabriken.com*

Det var jätteskoj att titta på och publikmedverkan gjorde det hela ännu roligare, särskilt att få dansa till Time Warp fick ett nöjt leende att sprida sig på mina läppar. Jag var lite orolig att det skulle kännas konstigt att se Rocky Horror på svenska efter att ha sett filmen och lyssnat på den engelska musiken men det fungerade riktigt bra och kändes bara naturligt. Skådespelarna gjorde riktigt bra ifrån sig (särskilt Rocky som klängde omkring i ett rep ett par vändor), och verkade ha riktigt roligt de också. Scenen var ganska spartansk under scenerna som inte utspelar sig på slottet men utförde ändå sitt syfte. Slottet var mer väldekorerat och innehöll detaljer som till exempel en stor tavla på Officerarna i Star Trek – The Original Series.

Min personliga favoritkaraktär har alltid varit Riff-Raff och han håller måttet även här. Han och Magenta är de två mest färglösa karaktärerna (bleka med svart/vita kläder) men de lyckas ändå vara intressanta karaktärer och slita intresset från de färgglada/lättklädda karaktärerna (även om dessa inte var dåliga på att slita tillbaka uppmärksamheten).

Hela föreställningen var underbar och mitt tips är att passa på att gå om ni råkar befinna er i Karlstad  något de närmaste veckorna!

*Wordpress är dumt, här är en klickbar länk till pixelfabriken.com.

Etiketter: , ,

2 svar to “Rocky Horror Show”

 1. Micke Says:

  Oh! Nu blir man ju nästan sugen på att ta en utflykt till Karlstad… Synd att man jobbar så mycket just nu bara.
  Går det verkligen att dansa med i Timewarp mellan bänkraderna?

 2. akeinexile Says:

  Jodå, det går finfint då stegen mestadels är sidledes.

  ”It’s just a jump to the left
  And then a step to the right
  With your hands on your hips
  You bring your knees in tight
  But it’s the pelvic thrust that really drives you insane,
  Let’s do the Time Warp again!”

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: