Novembers filmer

En relativt dålig filmmånad med endast fyra filmer och ingen som var jättelysande.

 • Insecurity: Det här är den mest realistiska hackerfilm jag sett, och den är släppt under en creative commons licens så det är bara att ladda hem den ifall ni är nyfikna. Den var rätt bra trots ett ganska skumt slut, det största problemet filmen hade var den bitvis taskiga ljudkvalitéten. Ljudkvaliet verkar generellt vara svårt att få till för filmer med låg budget, någon som är insatt i film och ljudteknik får gärna kommentera och berätta om problematiken.
 • Doomsday: I ett framtida Storbritannien har ett virus brutit ut i Skottland och den gamla skyddsmuren återupprättas för att hålla infektionen borta från resterande population. Det fungerar inte och ett gäng tuffa soldater måste fara in i Skottland och leta efter överlevande och ett vaccin. Tyvärr har de lite otur och hittar de bara kannibalistiska punkare till en början. Ingen strålande film men den har ett gäng bra actionsekvenser.
 • Left Behind 2: Det här är en rent ut sagt dålig film, alla oskyldiga och rena människor har fått fara till himmelen och bara onda och den stora massan människor som är som vanligt folk är kvar och antikrist försöker ta världskontroll genom politik! En liten skara från en liten församling får reda på planen att tvinga en rabbi att förklara antikrist för Kristus. Lyckligtvis är det inte guds plan så allt löser sig finfint. Historien är väldigt konstlad, tunn och det finns ingen direkt spänning någonstans.
 • The Baader Meinhof Complex: Den här filmen var rätt fascinerande och omfattade en mycket stor tidsperiod. För er som inte känner till denna bit av 1900-talshistoria var Andreas Baader och Ulrike Meinhof framträdande figurer i Röda Armé-fraktionen (RAF) och var inblandade i ett stort antal terroristdöd i västtyskland. Filmen fokuserade mycket mer på Ulrike än på Andreas och det var svårt att få någon insikt om Andreas. Han verkade mest vara en galning som tyckte det var roligt att spränga saker i luften och använde RAF mest som en anledning. På grund av detta kändes det som filmen tappade fokus efter Ulrikes självmord. Filmen var bra över lag och fick mig lite intresserad av att läsa mer om efterkrigs-tyskland.
Annonser

Etiketter: , , ,

2 svar to “Novembers filmer”

 1. Johan A Says:

  Måste säga att den där Doomsday verkar så dålig att den kanske tillochmed är värd att ses :-)

  Göteborg i helgen, Party, Party!

  Får hoppas vi ses!
  /johan

 2. akeinexile Says:

  Doomsday kan man nog få en del nöje ur bara för att den är så dålig som den är =)

  Det vore definitivt roligt att träffas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: