Aikido

Idag har jag tränat mitt första pass AikidoAikido Helsingborg. De som känner mig vet att jag tidigare tränat Ju-Jutsu och jag måste medge att det är lite tvetydigt ifall det hjälper eller inte. Jag känner igen mycket men det är små detaljer som skiljer kampsporterna åt och det är lätt att falla in i det gamla sättet. Grundgreppen är dock väldigt bekanta så jag tror jag kommer att kunna ha nytta av den biten iallafall. I övrigt tycker jag att aikidons grundläggande tankar kring cirkelrörelser och att använda motståndarens energi mot honom själv är intressanta och så blir det ruggigt snyggt i demonstrationer.

I vilket fall var träningen rolig och de personer som var där var mycket trevliga. Instruktören verkar kunnig och väldigt trevlig. Passet innefattade en hel del teori kring traditioner och beteende i träningslokalen, samt övningar i förflyttning och en teknik baserad på dessa förflyttningar. Nästa gång blir på torsdag så då får jag inte jobba över så jag hinner till träningen, mest troligt kommer vi gå in på falltekniker eftersom vi inte hann med dem idag.

Etiketter: ,

2 svar to “Aikido”

  1. Lena Jonsson Says:

    Kul Åke att du kommer igång med lite träning.
    Ulf f.

  2. The Page Intentionally Left Blank » Blog Archive » Börja med ny kampsport? Says:

    […] gamla träningskompis Åke har börjat träna aikido och märker av samma problem, vi får väl se om vi kan överbrygga vår gamla […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: