Lugn långhelg

Arbetsveckan har varit hård men kort, jag har suttit med saker jag inte kan så bra: grafiska användargränssnitt (GUI). GUIn är nog något av en konst i alla fall om man vill att de skall vara intuitiva och funktionella, och tyvärr stämmer nog myten ”Ingenjörer kan inte göra användargränssnitt” (iallafall stämmer det på mig (räcker inte ett kommandoradsgränssnitt åt alla?)). Man använder helt andra delar av hjärnan när man gör något som skall användas av andra människor än när man skriver något som i princip bara en annan funktion i ett annat program använder. Det har dock varit roligt och lärorikt och gett mig möjlighet att fräscha upp mina TCL/Tk kunskaper.

På onsdagskvällen när arbetsveckan var slut var jag ganska trött i huvudet och det var mycket skönt att veta att den var över. Jag somnade tidigt och utnyttjade torsdagens dåliga väder till att återhämta helt genom att ligga på soffan växlandes mellan en bok och ett seriealbum. På fredagen var det vackra vädret tillbaka även om luften fortfarande var lite kylig, jag var ut en sväng på eftermiddagen och njöt i fulla drag av vädret.

Lördagen spenderades uppe på Spif spelandes Twilight Imperium och Svea Rike. På morgonen gick jag upp klockan nio, åt en lugn frukost, tvättade mig och läste dagens webb-serier. Solen sken och det såg varmt ut så jag valde en norrländsk kläduppsättning bestående av 3/4-dels-byxor och t-shirt. Väl mätt , ren, påklädd och med gott mod begav jag mig vid halv elva mot spif. 25 minuter senare anlände jag vid Spif tillsammans med ett molntäcke som blockerade värmen från solen effektivt och jag insåg att jag varit lite väl optimistisk i mitt klädval. Att det sedan dröjde 20 minuter innan någon med nyckel dök upp hjälpte inte situationen. Jag han bli lite småfrusen men man är ju norrlänning och har ett rykte att upprätthålla så jag höll god min.

Det var som vanligt väldigt roligt att spela även om jag inte ens var nära att vinna, Twilight Imperium hamnade jag på delad sista plats och i Svea Rike landade jag på tredje plats (vi var fem som spelade). Eftersom jag inte spelat spelen tidigare är jag nöjd med min insats men hoppas kunna göra bättre ifrån mig i Twilight Imperium nästa gång.

Idag har jag irrat igenom ett av Helsingborgs villaområden och sett något så ovanligt som ett trähus, tittat på Doctor Who, spelat Psychonauts och fifflat med Fluxbox.

…Jag tror jag är redo att återvända till jobbet imorgon bitti…

3 svar to “Lugn långhelg”

 1. busikan Says:

  Jag måste ju faktiskt erkänna att GUI, TCL/Tk, är helt främmande ord för mig, jag gillar ju ord i alla varianter men dessa var lite svår smälta. Har kikat runt och fastnade för detta GOODBOOKS, vad är det egentligen? Kostar det att bli medlem? Det kan ju inte vara möjligt att alla böcker finns med där..jag menar inte de typer av författare jag läser..hmm, högst intressant.

  Du sa att du spelade uppe på SPIF, är det en lokal man spelar i då med andra ord?? Norrlänning i Helsingborg? Hur pass Norrlänning är du? *Ler*

  Ha det gott och tack för titten
  /IKA

 2. akeinexile Says:

  Goodreads är gratis och har en förvånansvärt komplett bokdatabas, men jag har stött på en eller två böcker som inte fanns med. Ifall en bok inte finns med får man fylla i informationen manuellt och allt eftersom användare fyller i information för saknade böcker växer databasen.

  SPIF är en lokal spelförening i Helsingborg.

  Jag är från början i från Nordmaling (5 mil söder om Umeå) och har bott ett par år i Kiruna innan jag påbörjade min vandring söderut. Så jag räknar mig som hyggligt norrländsk.

 3. busikan Says:

  Jaa då är du ju ganska så norrländsk. Ska fundera på saken om jag ska registrera mig på Goodreads, skrev ju Goodbooks, ber om ursäkt. Älskar ju böcker och slukar det mesta, och det är ju aldrig fel med nya författare eller tips.

  Hoppas att dagen varit bra. I Eftermiddags såg jag och mina söner Harry Potter och Hemligheternas kammare, de filmerna är faktiskt riktigt bra. Vi har de tre första. Ska vid tid och tillfälle skaffa de andra.

  /IKA

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: