Spel

Igår var jag och kollade in Spif, en spelförening här i Helsingborg. De anordnade lite aktiviteter för folk som var trött på familjen/julen eller bara ville spela spel. Det hela var riktigt trevligt, människorna var trevliga och spelet vi spelade var Puerto Rico.

Puerto Rico är i grund och botten ett resurshanteringsspel baserat på koloniseringen av Puerto Rico (spelarna agerar plantageägare). Genom att odla och bygga byggnader (kafferosteri, fabriker, hamnar etc.) skapar man inkomst samt ”victory points” som krävs för att vinna spelet. Vad som är intressant med det här spelet är hanteringen av spelordningen, istellet för att bara gå runt runt varv efter varv är spelet uppbyggt så att rundans förstaspelare flyttas mellan rundorna. Detta gör att beroende på hur man sitter i förhållande till startspelaren får man olika fördelar och nackdelar och måste anpassa sitt spel.

Jag var dock urusel på det här spelet och kom på en avlägsen sista plats, men det var roligt och nästa gång ska det nog gå bättre!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: