The Prisoner

I am not a number, I’m a free man!

Igår kväll såg jag sista avsnittet av den gamla tv-serien the Prisoner och jag är fortfarande lite osäker på vad som egentligen hände. Det var ett bra avsnitt iallafall.

Rover

”Rover” en av the Villages väktare

The Prisoner är en surrealistisk agenthistoria med inslag av science-fiction, detta säger dock ingenting om serien i sig. Historien kretsar runt karaktären Number 6 (gestaltad av Patric McGoohan) som efter att ha sagt upp sig från sin post som hemlig agent hos den brittiska säkerhetstjänsten blir tillfångatagen i sitt hem och förd till the Village. The Village är en plats dit människor som vet för mycket förs antingen för att hållas i säkerhet eller för att tvingas berätta exakt vad det är de vet, ingen lämnar dock någonsin platsen. Vår protagonist är fast besluten att trotsa de överordnade i the village och på något sätt ta sig därifrån.

KAR 120C

KAR 120C (Number 6 bil) förekommer då och då i serien

För att få informationen ur Number 6 användes mer eller mindre fantastiska metoder (hypnos, kvinnor i nöd, dubbelagenter, etc.) och för att hålla honom kvar i the Village används allt som oftast en grå-rosa boll.

På det hela taget är serien mycket bra och jag kommer nog bli tvungen att ta och se om den vid tillfälle för att se om jag kan reda ut exakt vad som hände på slutet…

Ett svar to “The Prisoner”

  1. Crisis on Infinite Earths « Åke i exil Says:

    […] fristående formatet är inspirerat av av tv-serien “The Prisoner” (som jag skrivit om tidigare) som var en av de tidigare TV-serierna med ett definitivt slut (även om det är en gnutta […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s


%d bloggare gillar detta: